Syngespil i teatersalen på Asminderød Kro 2010.

 

Den lille kro skal have fint besøg i 1860, for den verdenskendte danske tenor har indvilliget i at synge, skønt Asminderød er det mindste sted i verden. Ikke desto mindre har Frederik den VII og grevinde Danner meldt deres ankomst og alle er i stiveste puds.
Men uheldet er ude, den verdensberømte tenor mister stemmen! Det er resultatet af, at hans benhårde impresario nådesløst driver ham fra teaterscene til teaterscene. Den udslidte tenor må opgive og lægges til sengs. Men krofatters datter plejer ham, og hendes milde og kærlige omsorg gør underværker. Genopstanden lykkes det de to, sammen med opvaskeren Folmer, at redde aftenen og sætte den nådesløse impresario stolen for døren. Tilmed viser det sig at den berømte tenor er uægte søn af én af byens pæne damer som netop sidder i salen. Intet er smukkere end at genfinde den mor man aldrig har kendt. Og så til musik.

 

Madammen rykkede ind på kroen og befriede den gamle scene for skrammel og indrettede et tilskuerrum med guld og rødt plys, samt hængte både engle, lysekroner og ”Ej Blot Til Lyst” op. I krohaven indrettedes en smuk cafe og i forestillingen blev der budt på kærlighedssange fra fortid, nutid, hentet fra populærmusikkens, jazzens og operaens verden.