Laterna magika i kulturhus gl. Bio 2018

Historierne om Robin Hood er uendelige og han har optrådt på både film og teater. I Madammens udgave gør han begge dele, for historien om Robin og hans eviggrønne fredløse i Sherwood er en Laterna Magica.
I forestillingen bliver vi ikke snydt for bueskydning, lansekamp og kærlighed, og alligevel er ”Robin Hood- grønnere end nogensinde” mest af alt en komedie om naturen og dens mulige overlevelse. De fire akter følger årets gang, med forår, sommer, efterår og vinter og hvad disse årstider betyder i livet – håb og forventning, elskov og unger, samt død og undergang.
Med rette stilles spørgsmålet: Hvem tilhører naturen? Den Onde Prins John og hans tyske riddere eller os alle sammen? Svaret er: ingen af os. Vi tilhører alle den.

 

Komedien er inspireret af ældgamle myter fra Sydengland og Normandiet om manden Robyn og Pigen Marion. Hvert år i før-kristelig tid bar man figurer der forestillede de to gennem landsbyerne og førte dem sammen under dans og musik. Deres kødelige formæling skulle sikre livets forsættelse og gode afgrøder på marken.