Laterna Magica på Asminderød Kro 2012

Vi skriver 1920 og der skal være premiere på stumfilmen ”Til Døden Os Skiller”, som er optaget i Slotshaven i Fredensborg med de forgudede stjerner Augusta Wiinblad og Frederik Hallander. Filmen, der er af celluloid skal vises ved premieren, men ved en prøve lige inden, antændes filmen af glødepæren i fremviseren, som det til tider skete dengang. Filmen går op i flammer og gode råd er dyre. Men opvaskeren Folmer redder aftenen sammen med kroens folk og sætter en skør Laterna Magica sammen ved hjælp af alskens gamle filmstumper. I den kommer vi ikke bare rundt i Slotshaven og med toget til Paris, men på flyvetur og ned under vandet, samt til junglen, sydhavsøerne og nordpolen med to privatopdagere i hælene.

 

Laterna Magica er blanding af film og teater. På filmlærredet projiceres optagelserne op, og gennem lærredet kan skuespillere fra filmen gøre entre på scenen og ligeså den anden vej. Det sker til i forvejen optagede og timede indslag. Laterna gør det tillige muligt at flyve i luften, suse ud af landevejen og dykke til havets bund.
Forestillingen væltede salen, folk måbede over teknikken og gik hjem med røde kinder og begejstrede smil. Avisen gav Madammen 6 stjerner ud af fem mulige!

På Scenen. Klik her for at se billeder fra forestillingen.

Bag Scenen. Klik her for at se billeder taget under forestillingen, under opbygning, fra systuen eller værkstedet.

Fra Scrapbogen. Klik her for at se avisklip og lignende med omtaler anmeldelser mv.