Egnsspil i Fredensborg Slotshave 1997

Det hedder sig at Borgmesteren i den lille by har skrevet et skuespil i anledning af byens jubilæum. Stykket skal opføres med de kongelige som æresgæster.

I virkeligheden har han købt manuskriptet af to stratenrøvere, lidet anende at de har skrevet det af efter ”Elverhøj” og en grosserers hovmodige datter har krævet at spille hovedrollen. Men da Heiberg aflægger slotshaven et besøg og ved en prøve opdager at man har forfalsket hans skuespil, sætter han foden ned. Nu har man ikke noget stykke at vise de kongelige! Men den unge Holger Drachmann træder til i sidste øjeblik og sammen med Madam Mangor, HC Andersen og alle de lokale serverer de en improviseret forestilling med lån fra både Elverhøj og Svinedrengen, samt ikke mindst Drachmanns egen eventyr-vaudeville ”Der var engang”, hvor en hovmodige prinsesse får en lærestreg.

 

Det første spil skulle have været en enlig svale, men succesen gjorde, at lysten til at fortsætte bragte ”Den Store Dag” på brædderne. Her var igen et væld af entusiastiske spillere på banen i kostumer fra 1860, og på scenen en tosset leg med både ”Svinedrengen”, ”Elverhøj”, ”Der Var Engang” og andre eventyr i munter blanding. Egnsspilet lånte igen plads i Slotshaven og tilmed stole på slottet. Under sidste forestilling gav et uvejr en flot baggrund, da stykkets to rivaler fægtede på en spejlglat scene mens lynene glimtede bag dem.

På Scenen. Klik her for at se billeder fra forestillingen.

Bag Scenen. Klik her for at se billeder taget under forestillingen, under opbygning, fra systuen eller værkstedet.

Fra Scrapbogen. Klik her for at se avisklip og lignende med omtaler anmeldelser mv.