Grundlovsspil i Søllerød 1999

Året er 1849 og stedet et cirkustelt. Cirkus-reglementet kaldes for Bulletinen og den er cirkusdirektørens enevældige lov. I cirkus var alle social-klasser repræsenteret fra de nederste ”knyster” og laveste artister til direktøren og de franske klovne. Et billede på samfundet styret af en enevældig hersker.

Men de fattige manegetjenere, dummepeterne og udbryderkongen gør oprør sammen pauseklovnerne og det ender med en ny Bulletin. Den bygger på tankerne om ligeværd og fælles ejendomsret, og giver de tiggende børn, de vantro, de homoseksuelle og de tossede en plads i fællesskabet. Forestillingen er en parafrase over grundlovens tilblivelse udsat for akrobater, klovner og revolutions-numre.
En hyldest til den grundlov i hvilken kongen afgav sin enevældige magt og Danmark undgik en revolution. Forestillingen havde premiere den 5. juni.

 

Cirkus Kønig blev til som et samarbejde med Søllerød amatørscene. Flere af medlemmerne her sluttede sig siden til Egnsspillet. Forestillingen opførtes i et cirkustelt opstillet på cirkuspladsen i Holte.

På Scenen. Klik her for at se billeder fra forestillingen.

Bag Scenen. Klik her for at se billeder taget under forestillingen, under opbygning, fra systuen eller værkstedet.

Fra Scrapbogen. Klik her for at se avisklip og lignende med omtaler anmeldelser mv.